Sommarcupen 2020

Slutspel

Final

GRATTIS TILL PETER SJÖBERG!!

Peter Sjöberg kom segrande ut ur finalspelet. Han slog Rahul Lantz-Larsson med 4&2 i en match där Rahul tidigt tok grep om matchen. Tyvärr för Rahul, föll han på dom sista 9:a där Peter spelade det bästa han har gjort i år. Han gick på 39 slag på dom sista ni!

 

Semifinal

 

Semifinalet är klart och här var det Sjöberg och Lantz-Larsson som viste bra takter inför finalen. Sjöberg vann sin match 3&2 mot Mike och Lantz-Larsson vann 4&2 mot Thomas.

Det är nu lagd upp till en spännande final mellan Sjöberg och Lantz-Larsson!

Kvartsfinal

Kvartsfinalene är färdigspelat och nu är alla 1:or från gruppspelet ute av summarcupen. Peter spelade bra mot Kjell Karlström som inte klarade av nog en vinst. 2&1 till Peter.

Mike spelade mot Kjell Axelsson som inte hade en bra dag. 5&3 till Mike.

Thomas slog ut Sven-Gunnar med 2&0.

Och i sista match spelade Rahul riktigt bra mot Reine och slog Reine med 5&3.

Det spissar sig till i semifinalene där Peter möter Mike och Thomas möter Rahul. Vem blir årets vinnare i matchspel iMjölkeröds Golfklubb?

 

Åttondelsfinal

Alla åttondelsfinalerna är spelat. Kjell K upprepade succen från gruppspelet och slog Patrick igen, denna gång 7&6, Mike fick revanch från förra årets uppgåva av summarcup och slog Ludvig 3&2, Sven-Gunnar fick kämpa sig till en oavgjort på 17:e som höll in på 18:e. Särspelet blev avgjort på håll 1 med vinst till Sven-Gunnar. Spelarna från grupp 4 slog därmed ut dom bästa från grupp 5. Thomas slog ut Sune 3&2 och visade att spelarna i grupp 1, denna omgång, var bättre än grupp 2.

Rahul och Peter Stavefeldt kämpade om en av platsarna och det belv en kamp til 19:e håll. Peter valde att putta i greensidebunkern på håll 1 och det gick vist inte så där jättebra. Peter förlorade hålet och matchen. Reine och Hans spelade också och matchen slutet med seger till Reine 3&2. Peter mötte Stefan och här gick Peter ut med en överlägsel seger på 9&8. Peter såg stark ut och kan vara en svår motaståndare i kvartsfinalet. Kjell mot Pål blev en ojämn match då Kjell tok dom första 5 håll! Det blev för svårt för en Pål att återhämta ledningen och matchen slutet 6&5.

Spelflöde:

Vecka 27-28 (29 juni - 12 juli). Åttondelsfinal

Vecka 29-30 (13 juli - 26 juli). Kvartsfinal

Vecka 31-32 (27 juli - 9 augusti). Semifinal

Vecka 33 (10 augusti - 16 augusti). Final

Gruppspel

Sista dag

Den sista dag i gruppspelet bjöd på utmaningar för en del spelare i form av för dålig eller för sen planering eller dålig kommunikation. MEN alla utom två matchar har spelats. Tack för bra genomförande!

Lottning i gruppspelet

I grp 5 har två spelare i sista spelomgång inte gjord någon ansträngning för att få spelat klart matchen. Därför har tävlingsledningen bestämd att ingen får poäng och ingen lottning har därför blivit gjord. Den andra matchen är i grp 7. I sista spelomgång har båda spelarna forsökt att få till spel, (fast väldigt sent!) och här har tävlingsledningen gjord en lottning med tärning.

1-2 = vinst till Spelare 1, 3-4 = oavgjord, 5-6 vinst till Spelare 2. Lottningen blev en 3:a = oavgjord.

Bästa och nästbästa 3:or

Efter gruppspelet har vi alla 1:or och 2:or på plats i spelschemat. Dom två bästa 3:or skulle också gå vidare. Här var det Rahul Lantz-Larsson som har 2 poäng i grupp 3 som var bästa 3:or. Inga andra hade 2 poäng och inte 1,5 poäng, men vi har många spelare på 1 poäng, sex styck!

Tävlingsledningen fick lite bry med att hitta bästa och mest rättvisa metod för att hitta den sista 3:or. Vi har landat på att göra lottning för att hitta en spelare 1 och en spelare 2 som måste ha undangjord särspelet senast förstkommande torsdag kväll. Klarar spelarna inte att spela klart, blir det lottning om sista platsen i slutspelet!

Alla sex spelare som var med i lottningen var:

Grp 1: Patrick Edvardsson

Grp 2: Thomas Andersson

Grp 4: Lars Johansson

Grp 5: Tommy Andrèsen

Grp 6: Staffan Engberg

Grp 7: Peter Husberg

Lottningen föll på Patrick Edwardsson och Lars Johansson - Grattis! Ni har nu ett ansvar att få spelat matchen senast torsdag kväll. Matchen spelas över 9 hål (hål 1-9) med 75% hcp. Är matchen "All Square" på hål 9 måste spelarna fortsätta spelet från hål 10, sedan hål 11, sedan hål 12 etc. tills en av spelarna har vunnit sitt första hål. I en eventuell förlängning av spelet gäller samma regel med 75% hcp.

Särspelets resultat

Patrick Edwardsson vann särspelet mot Lars Johansson och alla platserna är nu fördelade till slutspelet. Det blir en spännande rematch när Kjell Karlström möter Patrick i första rond i slutspelet. Klarar Patrick att få revansch eller har Karlström övertaget från segern i gruppspelet?

Slutspelet

Alla andra som nu är i SLUTSPELET kan börja att planera tid för matcherna. ALLA har ett ansvar att ta kontakt med sina respektiva motståndare.

En match är klar när en spelare har vunnit (ingen oavgjorde resultat är tillåtet). Är resultatet "All Square" på hål 18 måste spelarna fortsätta spelet från hål 1, sedan hål 2, sedan hål 3 etc. tills en av spelarna  har vunnit sitt första hål. I en eventuell förlängning av spelet gäller samma regel med 75 % hcp.

När en match är spelat klart ber vi er om att skicke resultaten till Roger eller Mike och skriva resultaten på slutspelsschemat som hänger i ingången till kansliet.

 

Lycka till, och får bästa mann vinna!

 

Senast uppdaterad 28 juni.

Spelflöde

Alla omgånger i gruppspelet är preliminära. Dvs att ni måste avtala emellan er när matcherna skall spelas. Frist för gruppspel är sista dag i vecka 26. Matchar som inte är spelat klart, blir avgjord vid lottning.

Vecka 21-22 (18 maj - 31 maj). Spelare 1 möter 2 & spelare 3 möter 4

Vecka 23-24 (1 juni - 14 juni). Spelare 1 möter 3 & spelare 2 möter 4

Vecka 25-26 (15 juni - 28 juni). Spelare 1 möter 4 & spelare 2 möter 3

Vecka 27 (29 juni - 5 juli). Eventuellt särspel mellan bästa 3:orna

Vecka 27-28 (29 juni - 12 juli). Åttondelsfinal

Vecka 29-30 (13 juli - 26 juli). Kvartsfinal

Vecka 31-32 (27 juli - 9 augusti). Semifinal

Vecka 33 (10 augusti - 16 augusti). Final

 

1:an o ch 2:an i varje grupp går vidare till slutspel + dom 2 bästa 3:orna. Vid lika resultat mellan 3:orna, så blir det särspel i vecka 27.

Om inte särspel är möjligt att genomföra blir det lottning.

Regler för matchspel

Vi följer Sgf's regler för matchspel. Matchspelet spelas med 3/4 handicap, som sedan slopas för att hitta antall slag.

Eksempel:

Spelare 1 har 12,1 i hcp och spelare 2 har 16,8.

Spelare 1: 3/4 av 12,1 = 9,075 (avrundas upp till 9,1). Spelare 1 får 10 slag i slopetabellen.

Spelare 2: 3/4 av 16,8 = 12,6. Spelare 2 får 13 slag i slopetabellen.

Nu har vi antall slag varje spelare får. Då tar vi bort alla erhålna slag och spelare 1 har ingen slag och spelare 2 har ett slag på hål 14 (index 1), 4 (index 2) och 11 (index 3).

Matchspelet kan starta!

 

Länk till regelboken finns här.

Efter rondan måste spelarna skriva upp scoren i inngångspartiet till kansliet. Spelarna uppmanas också till att skicka resultaten till Roger eller Mike efter rondan. Då kan hemsidan bli uppdaterad mycket snabbara med dom nya resultaten.

Vi uppmaner alla att se till att alla innledande matcher är spelat klart innan utgången av vecka 26. Det vill säga, att tävlingsledningen måste ha alla resultat senast söndag 28 juni kl. 1500, därför att vi måste ha tid till att planera särspelsmatcharna och slutspelet som börjar vecka 27!

Är inte alla matcher spelat klart avgör tävlingsledningen vem som vinnar.

Har ni frågor; kontakta Roger (072 700 1263) eller Mike (+47 47376177).