Ecletic 2020

Eclectic poäng

Poängklassan är i gång och syftet är att samla ihop så många poäng som möjligt innan/ senast vid finalen lördag 19 september. Hur många poäng klarar vinnaren att samla ihop och vem blir årets poängmästare?

Efter varja rond uppdateras listan och denna läggas ut här på denna sidan. Följ med och var med i kampen!

 

Efter rondan 28 maj har Stefan Kristinegård tagit ledningen med 47 poäng. Nästa person som har tagit ett steg närmare toppen är Kjell Karlström, han ligger nu nr. 5. Sista person som har avancerad på listen är Roger Karlsson som har fästet greppet om 7:de platsen.

 


 

Eclectic scratch

Scratchklassan är också igång nu. Syftet i denna klassan är att få så lite score som möjligt. Hur många birdies, eagles och HIOs är det möjligt att samla genom säsongen?

Efter varja rond uppdateras listan och denna läggas ut här på denna sidan. Följ med och var med i kampen!

 

Maj månadsfinal ledde till stora problem för dom flesta scratchspelare. Ingen har kunne/ville låsa någon hål! Ställningen har därför inte fört till någon förandringer på denna listen.

 


 

Beskrivning av Eclectic 2020

I scratchklassen måste alla med handicap +5 till och med 9,9 delta. Här gäller det att få så låg score som möjligt på alla hål. Handicap räcknas inte med och alla spelar scratch. När säsongen är över är vinnaren den som har lägst total score.

Om två eller flera spelare har samma antall slag när allt är slut, är det den matamatiska metoden som gör utslag för vem som vinner (d.v.s. vem som har lägsta score på: först hål 10-18, sen hål 13-18, sen hål 16-18, sen hål 18). Om spelarna fortfarande är lika avgöras det vid lottning.

I poängklassen är alla med handicap från och med 10,0 till och med 54. Här är syftet att samla så månge poäng på varje hål som möjligt. Det handicap spelaren har på dagen avgör hur många poäng spelaren får på hålet, dvs att spelarens handicap ändrar sig inför varje herrgolf rond. 

Om två eller flera spelare har samma antall slag när allt är slut, är det den matamatiska metoden som gör utslag för vem som vinner (d.v.s. vem som har högsta poängscore på: först hål 10-18, sen hål 13-18, sen hål 16-18, sen hål 18). Om spelarna fortfarande är lika avgöras det vid lottning.

Max antal erhållna slag är det samma som i herrgolfen, 25 slag (hcp 22,9). Spelare med högre handicap kan vara med men får endast tildelad 25 slag.
Spelare med handicap 10,0 till och med 54, har i tillägg till poängklassan, möjlighet till att välja att delta i scratchklassen och spela utan handicap. Spelaren kan också välja att endast delta i scratchklassen.


Gemensamma regler:


Pga rådande läget med corona måste alla skicka ett sms (+47 47376177) eller ta kontakt genom Messenger till Mike om man önsker att låsa ett eller flera hål. Mike måste ha meddelandet senast fredag efter rondan kl. 20:00.

Alla hål måste låsas senast 19 september. Om en spelare inte har låst ett hål efter finalronden, noteras hålet med par +5 slag i scratchklassen och nol (0) poäng i poängklassen.


100 kr för hela säsongen, för varje klass man vill delta i, och givetvis frivillig.


Hälsning  Mike