Nyhetsbrev september
Hej!

Vilka fantastiska fina veckor vi haft med strålande sol! Kallt på morgonen och högsommartemperaturer på dagen! Helt underbart att spela golf.
Hösten så här långt har varit mycket lugn. Bokningsläget har återgått till som i våras vilket inneburit få gästspelare. Detta påverkar givetvis vår ekonomi nu fortsättningsvis under hösten. Vi har fortsatt hålla i alla våra kostnader vilket gör att vi klarar av detta extremt annorlunda år. Gränsen är ju fortfarande stängd och det ser inte ut att bli någon ändring på detta inom det närmaste. Nu fokuserar vi på att överleva detta året på bästa sätt. Vi siktar framåt mot nästa säsong vilket vi får tro blir ett bättre år med mindre påverkan av corona och en öppen gräns så vi äntligen får se alla våra norska medlemmar som vi verkligen saknat den här säsongen!

I slutet av september kommer jag att skicka ut fakturorna för nästa år. För er som är studenter vill jag att ni mailar in era CSN intyg eller motsvarande innan 25 september så får du en studentavgiften nästkommande år.  För er som har autogiro kommer detta löpa på så länge ni inte hör av er till mig. För er som vill ha er avgift nästkommande år betalad via autogiro går ni in i er internetbank och ansöker där för Mjölkeröds Golfklubb. Det går också bra att komma in och hämta en autogiromedgivande blankett. För avgiften ska delas upp på  12 mån behöver du ansöka innan 10 oktober då första dragningen sker 27 oktober. Övriga betalningsalternativ kommer fortfarande vara halva avgiften 31/10 och resterande delen 31/3-21 eller hela avgiften 31/12.

En tråkigt nyhet är att Johan i restaurangen har sagt upp sitt avtal och väljer nu att gå vidare. Jätte tråkigt tycker vi eftersom allt fungerat så bra under alla de åren han varit här. Nu söker vi efter en ny krögare som kan ta vid nästa säsong. 

Nu hoppas vi att september kan bli så där härlig med mycket sol och hög luft!

Kajsa med medarbetare

 

 

Herrgolfsavslutning
Årets avslutning närmar sig och den kommer att bli lite annorlunda i år med tanke på Covid-19 som fortfarande drabbar oss alla.

Vi kommer som vanligt att starta med avslutningsrundan kl 9,00 och framåt.

Därefter är den sedvanliga pytt i pannan med tillbehör.

Vi kommer i samband med detta ha prisutdelningen för Herrgolfen 2019.

Därefter ca 16.00 avsluter vi året med en 9:håls tvåmanna foursome och en 2-rätters middag i restaurangen.

Ni som bara vill deltaga på förmiddag (och ev. 9-håls foursome) betalar 200:- + startavgift 100:-.

Vill ni även vara med på kvällen så betalar vi ytterligare 250:-.

Vi måste vara minst 20 st som är med på kvällen så vi vill ha anmälan via mail till

info@mjolkerodgk.com senast måndag 14 september, det gäller även anmälan till golf.se.

Vill ni vara med på forursome men inte på kvällen skriver ni det i mailet.

Välkomna till årets roligaste golfdag.

V-touren 2020
Så har ännu en säsong snart över. Vi har spelat 21 omgångar förutom sista omgången på onsdag. Vi har varit 776 st startande, är ett snitt på nästan 37 startande varje gång. Vädret har varit bra förutan 5 augusti som vi var 21 tappra i regnet.

Olof Wistrand och Sverker Moberg har spelat alla gångerna. Säsongen avslutades med en 9-hålsscramble och prisutdelning den 9 september.

Vinnare i de olika klasserna blev. Damer brutto Kerstin Wistrand och damer netto Kjerstin Jagre Lindahl. Herrar brutto Sven-Gunnar Jacobson och herrar netto Kaj Larsen.

Nästa år blir det lite ändringar. Prishöjning till 50:- som är tänkt att betalas när man anmäler sig via swish. Vi har även tänkt att ha närmast hål, börjar på 2 an, nästa onsdag 5 an, nästa 10 an och så vidare. Första bollen tar med papper och måttband, sista tar med resultatet in med måttband. Vi återkommer med mera info i kommande månadsbrev.

// Ingemar, Dick, Sven-Gunnar


V-tourkommittén

Hummergolfen
Hej!

Hummergolfen kommer gå av stapeln den 3:e oktober, i år i något anpassat format pga rådande omständigheter.
Vi har begränsat antalet deltagande till 60 par i två klasser och vi kommer ha två separata prisutdelningar med max 40 deltagare i varje. Det kommer vara priser till de 15 bäst placerade lagen i varje klass plus ett bruttopris(en klass), vi har tagit bort sidopriserna och de lottade priserna men det totala antalet humrar (120 st) kommer vara detsamma. Vi kommer därav ha öppen redovisning av resultaten i mingolf.se så ni som ser att ni blir utan pris får vi be lämna området.

Det kommer inte att ingå lunch i år utan ni kommer få en liten matpåse med er på tee.

Avgiften till Hummergolfen 600kr/ par och 200 kr tävlingsgreenfee för icke medlemmar ska vara betald till klubben senast 20 sept för att behålla sin plats. Betala antingen i receptionen eller via bg 316-7764. Avgiften återbetalas ej vid ev. avanmälning efter den 20 sept.

Vi vill på förhand tacka för visad förståelse och samtidigt vara glada över att vi i dessa tider ändå kan genomföra denna tävling som är så populär.
Mvh
Tävlingskommittén

Damkommittén
Tack för i år – slut för i år!

Den här golfsäsongen, som nu lider mot sitt slut, har på många sätt varit tyngd av den pågående pandemin. Många av oss har suttit i karantän, restriktioner/rekommendationer har haglat över oss. Umgängesformerna har förändrats. Visst har det väl varit ett annorlunda och konstigt år?!
Sådan tur att vi har haft golfen att samlas kring! Fast även den har varit begränsad. Men, ändå så har vi kunnat spela golf och umgås, utomhus.

I år hade vi gemensam säsongsavslutning för damgolfen och damligan. De som spelade Damligan eller Greensome 9 hål samlades efter målgång för en enklare måltid. Och prisutdelningar.

Vinnare Damligan 2020 blev Anna-Lena Edvardsson!
Tvåa Monica Rosenhoff och trea Aina Atterbrand.

Greensome 9 hål
Vann gjorde Brit Engström/Sonia Sundvall.

Flying Lady 2020
Kerstin Wistrand vann pokalen med en hårsmån före
Monica Rosenhoff.

Tack för denna säsong! Vi önskar er alla en fin höst!
Damkommittén