Nyhetsbrev Oktober
Hej på er!

Då var vi inne i oktober. Vi fick enorma mängder regn hela veckan innan hummergolfen vilket gjorde att tävlingen blev inställd. Alla par fick dock var sin hummer och resterande delen hummer lottades ut bland paren. Restaurangen serverade gulaschsoppa i samband med prisutdelningen. Banan var stängd i flera dagar tills vattnet sjunkit undan och vi kunde klippa banan igen. Nu är den öppen för spel igen, dock är det fortfarande golfbilsförbud då den är för blöt. 

Vi har nu under hösten förbättrat flera av våra dam och herrtees. Damtee på hål 1, 3, 4, 5, 7 samt herr tee på hål 2,13,17 har vi jämnat till och torvat gräs på. Damtee på hål 4 är inte klar än då vi kommer bygga ut det tee så inte träden hamnar i spellinjen. Där kommer vi torva på nytt gräs till våren. Vi har även dränerat runt om flera greener samt vid hål 5. 
Nu inom de närmaste veckorna kommer vi att lufta och dressa alla våra fairways. 

Vi hoppas nu på en lång fin höst utan förmycket frost och nederbörd så vi kan hålla sommargreenerna öppna så länge vi kan. 

I fredags mailade jag ut fakturorna på årsavgifterna för 2022. De olika betalningsalternativen ser ni på fakturan. Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er till kansliet. 

Ha en fin vecka!

Kajsa

Vi kommer duka upp ett klassiskt härligt julbord i restuauragen på Mjölkeröd följande datum:

11 december kl 19, 495:-

12 december kl 16 familjejulbord vuxna 395:-, barn 20:- året.

15 december pensionärslunch kl 14 endast 259:-

Vi har även julbord för utkörning den 13-23 december:

5 sorters sill, Ostbricka med kuvertbröd, vörtbröd, kex och
smör, Varmrökt lax med romsås, Gravad lax med hovmästarsås,
Grebbestad rökta räkor, Ägghalvor med handskalade räkor och
majonäs, Malinda’s berömda skagenröra, Julskinka med 2
sorters senap, Rödbetssallad, Onsala korv, Leverpastej med
inlagd gurka, Hemlagade köttbullar, Prinskorv, Jansons
frestelse, Julmarinerade tjocka revben, Ris ala malta, ischoklad,
kola, smågodis
295:- per person

Boka på malin@malindas.se

Varmt Välkomna!

V-touren
V-touren 2021

Årets V-tour spelades i två klasser. Klass A hcp 0-25 och Klass B hcp 25.1-. Vi spelade 18 omgångar varje onsdag under säsongen från maj-september. Vi hade 560 starter med i genomsnitt 31 tävlande varje gång. Som mest var vi 42 personer i en tävling. Cirka 30% har varit kvinnor.

Vi delade ut etappriser, birdiebollar och glas till den som var närmast hål vid varje tillfälle. Vi avslutade säsongen med en scramble, där alla bjöds på en välsmakande soppa.

I tävlingen ”order of merit” i respektive klass delades ut 8 priser. Segrare i A-klassen blev Kjerstin Jagre Lindahl och i B-klassen Eva-Lena Andersson. Bägge fick blommor, presentkort i shopen och varsin inteckning i nyuppsatta vandringspris. Stort grattis till er bägge!

Dick och Sven-Gunnar

Seriespelet D 50 2021
Fotot som jag, Monica bifogar är taget  sista omgången av seriespel 2021 på Dagsholm GK 5 sept. Det är Johanna, Helena, Kerstin och jag som spelade.
Fotot får symbolisera ett generationsskifte. Vi som är 60+ lämnar nu över D 50 till den yngre generationen och önskar dem Lycka till! Vi andra som under många år spelat i D 50 går nästa säsong vidare och bildar ett D 60 lag.
Johanna kommer att axla ansvaret som lagkapten i D 50.
Med hjälp av Johanna och Helena så lyckades vi till slut undkomma jumboplatsen i Division 2 och drog förbi Strömstad Gk i sista omgången.
I år blev första omgången som skulle spelats på Mjölkeröd GK inställd p g a pandemin. Elisabeth Söderbom och Aina Atterbrand har varit med under säsongen. Tidigare år har vi även haft våra norska golfvänner med i D 50, Tove Sundal, May Garlie och Marianne Bjarstad men på grund av rådande pandemin och restriktioner så har de inte haft möjlighet att delta i år. 

Lagledare D 50 Monica Rosenhoff

Seriespel H 70 2021
Nu är BDGF;s seriespel färdigt för detta året. Det blev trots coronan 3 omgångar som kunde spelas.

För H70-laget som bestod av Sven-Gunnar Jacobsson, Erik Ulleberg, Björn Teigen, Hans Bruch och Kjell Karlström, blev det framgång genom att vi vann Division 2 och därmed blev uppflyttade till Division 1 nästa år.

Hälsningar

Kjell Karlström lagledare H 70

Damkommittén
Nu är det dags! Att lämna över …
Årets säsong går mot sitt slut. Damgolfens aktiviteter har inte varit så välbesökt. Vi har till exempel försökt med Damligan och efterföljaren Damgolf Måndagar. Vi har anpassat oss efter önskemål om starttider och veckodagar. Tyvärr har vi inte fått mycket gensvar.
Vi har nu slut på idéer och efter moget övervägande lämnar vi nu Damkommittén.
Vi hoppas och tror att det finns fler medlemmar som är intresserade av att ta över. Det är gott om tid att fundera, om cirka 6 månader börjar nästa års säsong.

Meddela gärna ditt intresse så snart som möjligt till Kajsa Burdon så får du veta mer. Vi finns ju kvar i klubben och hjälper gärna till om du har frågor.

Det har varit många intressanta och roliga år. Tack för oss!

Damkommittén

 

Varmt välkommen att kontakta oss tel: +46 (46)525-205-71