Nyhetsbrev November
Hej!

Då var det redan november! Tiden springer på och vintern närmar sig. Vi har bara haft två frostdagar än så länge, så temperaturerna har varit varma. 

I helgen är sista helgen för greenfeespel då vi sedan påbörjar höst/vinterförberedande arbeten på banan. Vi kommer nästa vecka börja dressa våra fairways vilket kommer innebära en del sand innan det sjunkter ner i gräset. Sommargreenerna kommer vara öppna tills vi ska djuplufta dem vilket troligtvis blir om ca 1-2v. När vi stänger sommargreenerna blir det spel på vintergreener.  Ni medlemmar är välkomna att spela trots att vi dressar fairways. Ni får själva välja om ni tycker det är spelbart. 

Som jag nämnde har vi inte haft mer än 2 frostdagar vilket innebär att gräset inte är invintrat. Det tar flera dagar med frost innan gräsplantan invintrat. Det är därför i dagsläget jätte viktigt att vid frost inte beträda banan alls! Vad som sker om man går ut på frostigt gräs som inte invintrat är att gräset går av och gräset dör. Mjölkeröd befinner sig i ett köldhål vilket innebär att det är ca 4 grader kallare än vad prognosen oftast visar. Därför kan vi ha frost här även om det inte är frost i Grebbestad eller Sannäs. 

Bollautomaten är öppen denna helgen därefter är det självplockning då det börjar bli förblött för att plocka upp bollarna.
Tänk på att hinkar och bollar ska stanna kvar på driving rangen. 

Nedan kan ni läsa mer om årets sista tävling Glögg golfen och det härliga julbordet som Malinda´s dukar upp!

Ha en riktigt fin helg!

Kajsa med medarbetare
 

Årets Glögg golf!
Lördag 4 dec är det dags för årets Glögg golf! Det är 9-hål lottad scramble shotgunstart kl. 10.00 som efterföljs av en kall jultallrik och varm julbuffé i restaurangen. Pris 189 kr/ pers (ingen startavgift)

Anmäl er till kansliet senast måndag 29/11!

Varmt välkomna!

Vi i restaurangen Malinda’s på Mjölkeröd vill tacka för en bra säsong som trots en svår vår ändå blev över förväntan! Det blev att ställa om med kort varsel när norska gränsen äntligen öppnades och tvärtom när den stängdes.  Tack för alla glada tillrop och beröm vi fått. Vi har nu även lämnat våra lokaler i Grebbestad för att lägga all fokus, personal och planering på Mjölkeröd. 
Det har tyvärr varit ett stort problem med svinn i kiosken men vi hoppas med nytt betalsystem och kameraövervakning komma tillrätta med detta vilket också innebär det blir lättare för oss att se hur mycket som sålts och vad som behöver fyllas på.
Vi längtar redan till våren men innan dess hoppas vi att ni vill hälsa på oss för ett ljuvligt hemlagat gott julbord! Det blir begränsat antal gäster och datum i år så vänta inte för länge med att boka.
Vi erbjuder alla medlemmar 20% rabatt på vårt julbord den 11 december och 10% rabatt på all avhämtning!

11 december kl 19, 495:-
12 december kl 16 familjejulbord vuxna 395:-, barn 20:- året.
15 december pensionärslunch kl 14 endast 259:-

Vi har även julbord för utkörning den 13-23 december:

5 sorters sill, Ostbricka med kuvertbröd, vörtbröd, kex och
smör, Varmrökt lax med romsås, Gravad lax med hovmästarsås,
Grebbestad rökta räkor, Ägghalvor med handskalade räkor och
majonäs, Malinda’s berömda skagenröra, Julskinka med 2
sorters senap, Rödbetssallad, Onsala korv, Leverpastej med
inlagd gurka, Hemlagade köttbullar, Prinskorv, Jansons
frestelse, Julmarinerade tjocka revben, Ris ala malta, ischoklad,
kola, smågodis
295:- per person

Boka på malin@malindas.se

Varmt Välkomna!Varmt välkomna att besöka vår butik i Tanumshede eller kontakta oss på
tel: +46 (0)525-20571!