Nyhetsbrev Mars
Hej på er!

Nu börjar vårsolen skina! Så härligt att känna värmen den sprider! Det är än så länge ganska kalla nätter så marktjälen är fortfarande ganska djup. 

Vi får hoppas på att prognoserna snart vänder så att det även blir plusgrader nattetid.
Vi är alla sugna på att kunna dra igång golfsäsongen igen efter vinterns vila. Flera medlemmar har redan spelat regelbundet på våra vintergreener vilket är jätte härligt! Så fort tjälen släpper lite mer kommer Tom att öppna bollautomaten på driving rangen. 

Just nu får vi inte lov att ha några tävlingar så vi får avvakta och se om reglerna ändras så vi kan genomföra Påsksmällen.

Tävlingsprogrammet är nu klart och ligger på hemsidan! Jätte många roliga tävlingar! Exakt hur tävlingarna kommer genomföras vet vi inte nu, utan får anpassa oss efter de rekommendationer och krav som gäller vid varje tillfälle. 

Vi är så glada att kunna välkomna Malin och Linda hit som nya krögare! De är har lång erfarenhet då de tidigare drivit restaurangen på Torreby slott! Nedan kan ni läsa mer om dem!

Björn Ekelund har en stor nyhet som jag tror många av er kommer nyttja! Läs mer nedan!

Tyvärr kommer covid-19 fortfarande påverka klubben och golfsäsongen nu under våren. Vi får hoppas att vaccinationerna kommer igång och smittspridningen dämpar sig så att gränsen öppnar och vi får se alla våra saknade utländska medlemmar och gäster igen! 

Nu väntar vi på varma dygnstemperaturer så tjälen försvinner så vi snart kan öppna sommargreenerna!

Ha en fortsatt härlig vecka och njut av vårsolen!

Kajsa

Malindas på Mjölkeröd
Hej!
Jag heter Malin Corner och tillsammans med min kollega Linda ser vi verkligen framemot att driva restaurangen på Mjölkeröds Golfklubb, vissa av er känner kanske oss redan, för andra är vi nya.
Vi kommer närmast från Malindas Bar & Bistro i Grebbestad, innan det drev vi Torreby Slotts restaurang & festvåning år 2014-2019.
Innan dess har vi båda på var sitt håll lång erfarenhet från branschen, Malin framförallt Liseberg, Tyrolen & Rondo och Linda som kock på Bohusgården i Uddevalla & Smögens havsbad.
Vi spelar inte golf (ännu) men känner väl till golfens värld och vad ni och övriga gäster förväntar sig och tycker det skall bli riktigt roligt att tillsammans med er och klubben skapa en framtid av mat, dryck, möten, tävlingar, event m.m

Vi kommer servera dagens lunch varje dag från 1 april mellan kl 11.30 till 15.00, samt vår bistro meny och även våra fantastiska italienska surdegspizzor.
Dagens rätter kommer presenteras veckovis på Facebook och på vår hemsida www.malindas.se inom kort där ni även hittar bistro menyn.
Vi har tagit fram en egen app som vi kommer presentera lite mer längre fram och med den kan ni betala i kiosken, beställa vad ni vill ha på väg in från banan eller sittandes vid ert bord.

Vi hoppas precis som alla andra att restriktionerna snart skall släppa så vi även kan börja planera sommarens tema och event kvällar!

Tveka inte att höra av er om ni har några funderingar, idéer eller event ni vill diskutera. Maila till malin@malindas.se eller ring 0525-14100 alt 0733-605666

Välkomna till oss och säsongen 2021!

Med vänliga hälsningar
Malin Corner
Malinda’s På Mjölkeröd
Tel: 0733-605666
Kök: 0525-14100

Shopen
Hej!
Nu börjar nyheterna rulla in!

Vi kommer ha testdagar under påskhelgen. Ping, Cobra och Callaway kommer hit. Det är corona anpassat så endast bokade tider. Mer informtion kommer närmare.

Kom ihåg att vi alltid har de bästa priserna på golfutrustning, skor, bagar och kläder för er medlemmar. Kom in och fråga innan innan du handlar någon annanstans. 

Vi kommer öppna bollautomaten så fort vattnet tinar så vi kan tvätta bollarna.

Nu hoppas vi på varma dygnstemperaturer så vi snart kan öppna sommargreenerna!

Tom m. personal

Padelbana på Mjölkeröd!
Nu blir det padelbana på Mjölkeröd!

I dagarna påbörjas bygget av en padelbana i anslutning till Mjölkeröds Golfbana. Intresset för denna sport har fullkomligt exploderat i Sverige de senaste åren och banor byggs överallt. Orsaken är troligen att padel är lätt att börja spela och passar de flesta åldrar. Sporten beskrivs som en blandning mellan tennis och squash, där bollen tillåts studsa på väggarna. Att spela kräver främst koncentration och koordination, men kan om man så vill även kräva kondition. Normalt spelar man dubbelspel två och två, men det går även att spela singelspel.

- Vi tror att denna sport är ett perfekt komplement till golfen och gör dessutom att både tidigare golfare och nya besökare kan få uppleva den fantastiska miljön vi har här på Mjölkeröds golfbana, säger Björn Ekelund som är initiativtagare till padelbanan.
Banan kommer att ligga längs gångvägen mellan hål 10 och 11, och bygget har startat tidigare i vinter med fällning av skog. Nu är grävmaskinen igång med markarbetet och i början av april kommer asfalt läggas innan det är dags för montage av själva banan. Den beräknas vara klar för spel i senare delen av april.

Denna satsning görs helt separerad från golfklubben och bokning kommer kunna ske via digital plattform. Mer information om arbetets fortskridande kommer löpande samt om hur man bokar tider när banan väl är klar.

Hälsningar

Björn Ekelund

Damkommittén
Nu närmar sig Damgolfens kickoff. Boka redan nu 24 april i din kalender för då går vi igång. Vi hoppas kunna genomföra kickoffen som tidigare år, samling, golfspel, bubbeldrink, en bit mat och modevisning.

Säsongens program för damer finns på Mjölkeröds hemsida.

Vi ser framemot den ljusa tiden, massa golf och att träffa er alla igen!
Damkommittén

 

V-touren
V-touren 2021
Vi hoppas att kunna genomföra V-touren som planerat i vår, men allt hänger på hur restriktionerna ser ut. Upplägget som vi presenterar inför 2021 är lite uppdaterat.

Deltagare. Damer som fyllt 55 år och herrar som fyllt 60 år.
Startavgift. 50 kr vid varje tillfälle.
Betalas i samband med anmälan till aktuell tävling via swisch. 
Klassindelning. Tävlingen spelas i två klasser,
klass A hcp -25,0, klass B hcp 25,1
Preliminärt spelas 22 omgångar under säsongen, med start 14 april. Avslutningen sker 8 september, då vi spelar scramble.
Etapppriser. Vid varje etapp utdelas pris till de tre bästa i varje klass. Vid färre deltagare än 15 per klass reduceras antal priser.
Priser utgår i form av presentkort i shop och i restaurang.
Prisstege. Presentkort prel enligt följande.
1:a pris 300 kr
2:a pris 200 kr
3:e pris 100 kr.
Vid varje tävling utdelas ett pris till närmast hål på ett korthål. Dessutom utlottas en lunchkupong bland de som är närvarande vid varje prisutdelning.
Säsongspriser: I säsongstävlingen, ”Order of Merit”, räknas de åtta (8) bästa resultaten. Om en deltagare byter klass under säsongen, räknas man till den klass där man spelat flest ronder. ”Order of Merit” framgår av en särskild flik efter varje enskild tävlings resultat.
Säsongspriser utdelas efter 10 omgångar och efter 21 omgångar.
Vandringspriser. Inteckning i kristallvaser i fyra klasser enligt följande: Klass A dam och herr, klass B dam och herr.
Val av tee. Varje deltagare väljer tee vid anmälan. För herrar och damer 70+ gäller fritt val av tee vid varje tillfälle.

Nu hoppas vi på att våren kommer och sommargreenerna öppnar snart! Vi återkommer närmare starten med mer information!

Hälsningar
Dick Junholm, tel 076-2978663 och Sven-Gunnar Jacobson, tel 070-5722506.