Nyhetsbrev Maj
Hej på er!

Då har vi haft banan öppen i en månad! Starten har varit väldigt kall då vi haft nattfrost i stort sett varje natt! Dagarna har varit soliga men vindarna har varit mycket kalla! Växtligheten på banan har inte kommit igång riktigt än då marktemperaturerna fortfarande är låga. Nu behöver vi både regn och värme så gräset verkligen börjar att växa!

Trots att växtligheten inte kommit igång har vi fått mycket positiv kritik om banans kondition vilket är otroligt roligt! Det är av yttersta vikt att i år fortsätta prioritera och jobba med banans kvalitet så att ni medlemmar och gäster trivs när ni kommer hit! Förra året drog vi ner på så mycket kostnader som vi bara kunde inklusive banan, men nu är det viktigt att banan prioriteras så inte skötseln kommer efter.

Vi har haft lite fler gäster här i år jämfört med 2020. Förra året hade vi 92% minskade greenfeeintäkter och nu ligger vi på 80% tapp jämfört med 2019, så en liten ökning av antal gäster.
Vi jobbar stenhårt på att fler svenskar ska hitta till oss då vi har lediga starttider jämfört med banorna i storstäderna. Vi hoppas också att med ökad vaccinationstakt att pandemin snart kan börja mattas av så vi får se alla er utländska medlemmar och våra norska gäster igen! 

I dessa tider när samhället blir mer och mer digitaliserat erbjuder nu vår medlem Ewa Karlström sin hjälp om du känner dig vilsen i den digitala världen. Hon har tidigare jobbat med It i kommunen och finns nu tillgänglig om du har frågor och funderingar.  Om du är intresserad av detta kontakta henne på mail: e.s.karlstrom@hotmail.com.

 

Nu hoppas vi på lite vårvärme vilket vi alla längtar efter!

Hälsningar 

Kajsa med medarbetare 


Damkommittén
Nu är damsäsongen igång, vi väntar förhoppningsfullt på att restriktionerna släpps så vi kan spela tävlingar igen, tills vidare blir det sällskapsrundor utom tävlan.
Kick-offen blev en annorlunda tillställning med sällskapsspel utan några samlingar. Roligt att så många ville spela. 
På torsdagar är det Frukostgolfen (sällskapsrunda), anmäla dig onsdag senast kl 12.
OBS! Nästa vecka är sista anmälningsdagen tisdag 11/5 kl. 12 då torsdagen är en röd dag.

Eclectic har startat, anmälningslista med instruktioner vid klubbens anslagstavla. Där finns också anmälningslista till Flying Lady.

Ha en fin vecka
Damkommittén

Tisdags scramble sällskapsspel
Lättsam och social golf (med avstånd) över nio hål tisdagkvällar kl. 18.00 i maj. 

Start: tisdag 11/5 t o m tis 8/6

Vill du hänga med?

Vi spelar Scramble vilket innebär att vi går tre eller fyra i bollen och bildar ett gemensamt lag. Alla slår ut från tee. Sedan väljer gruppen vilken boll som ser bäst ut att slå på. Därifrån slår samtliga.

Åter väljer man den bollen som ligger bäst till. Därifrån slår alla igen. Så håller man på till bollen är i hål. Detta är enbart sällskapsspel så inga resultat räknas.

Däremot brukar det bli en hel del prat och skratt, vilket är viktigt inte minst i dessa tider.

Om du vill vara med så anmäl till kansliet senast måndagar kl. 12.

Välkomna!

Bo Runesson & Kai Larsen

Senaste nytt om Mjölkeröds padelbana
Nu börjar det närma sig premiär för padelbanan! Vi planerar att öppna för bokningar lördagen den 6 maj. Bokning görs via websidan/appen Matchi. Ordinarie pris kommer vara 300 kr/tim och medlemmar i Mjölkeröds golfklubb kan boka till rabatterat pris 280 kr/tim. Detta kräver dock att man skapar sitt användarkonto på Matchi med samma mailadress och namn som finns registrerat på golfklubben. Kajsa kommer föra över medlemsregister med namn och mailadresser. Initialt blir det temporärt lås för att senare gå över till en digital lösning som även kan styra belysningen. Kod erhålls när man bokat i Matchi. 

Tom kommer ta in ett sortiment av padelrack och bollar i shopen. Det kommer även finnas uthyrningsrack för 30 kr/tim som ska placeras i skåp vid banan.

Välkomna att spela!

Hälsningar Björn och Sara

Välkommen till oss på Gustafsson Markiser i Tanumhede!
tel: 0525-205 71