Nyhetsbrev Maj
Hej på er!

Nu har vi passerat april månad. I vintras såg vi fram emot en ny säsong där vi hade extremt bra med bokningar hela våren. P g a Covid-19:s framfart har verkligheten blivit en helt annan! Då den norska gränsen stängde började avbokningarna ramla in. I mars, april och maj månad är 90 % av greenfeegästerna norska. Detta har inneburit minskade greenfeeintäkter med 90% jämfört med ett normalt år. I pengar rör det sig redan om över 800 000 kr i tappade intäkter och mer kommer det att bli. Detta är oerhört viktiga pengar som vi aldrig tar igen!  Klubbens intäkter består av hälften medlemsintäkter och hälften greenfeeintäkter. Frånvaron av norska greenfeegäster påverkar alltså klubbens ekonomi dramatiskt. I dagsläget vet vi inte hur länge de norska reserestriktionerna består, men klart är att det kommer bli ett oerhört tufft år för klubben.

Klubben jobbar stenhårt på kostnadskontroll, vilket innebär att vi håller i alla kostnader som vi inte ser som absolut nödvändiga. Vi har minimerat bemanningen på banan. Just nu är det 4 banarbetare jämför med normalt 6 personer och i juli blir det 3 personer. Detta innebär att fokus ligger på spelytorna, medan övriga ytor och andra projekt får stå tillbaka. Målet är att presentera en så fin bana vi kan utifrån de resurserna som vi har.

Det ekonomiska läget är alltså just nu ganska dystert, men vi som arbetar i klubben kommer att kämpa för att det här ska gå bra. Vi är mycket tacksamma om ni medlemmar kan hjälpa oss att få fler att hitta till golfen och till Mjölkeröd.

 Vi jobbar hårt på att hitta nya vägar att få fler människor att börja spela golf. Vi har fått några nya medlemmar vilket är jättetrevligt, men vi vill gärna bli fler. Vi vill därför uppmana alla ni medlemmar som har vänner/släkt/familj som är intresserade av att spela golf att ta med dem hit för att prova. Det finns klubbor att låna i kansliet. Vi arrangerar kontinuerligt nybörjarkurser med begränsat antal deltagare.

Golf är ju en fantastisk sport i dessa tider när vi ska vara distanserade till varandra. Ett härligt sätt att umgås utan att utsätta varandra för risker! I närheten av de större städerna upplever golfen just nu en boom och det är kö för att komma ut och spela. Uppmärksamma gärna era bekanta, t ex via sociala media, på att Mjölkeröd har gott om plats för fler spelare - och att vår bana är i jättebra skick. I dagsläget låter vi de som vill gå i en egen boll göra det och parar inte ihop okända med varandra.

Restaurangen är öppen på helgerna och vi har en fin uteservering med gott om plats mellan borden. En golfrunda i norra Bohuslän lämpar sig bra för en dagsutflykt under de många vårhelgerna.   

Vi skickar avslutningsvis en varm hälsning till alla våra norska medlemmar och hoppas snart få se er på banan igen!

Kajsa

Tävlingskommittén
Vi följer gällande direktiv från Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundet och har därför tvingats ställa in Par & Soll och Fjällbacka/Mjölkeröds slaget.

Det kan vi ju tycka är trist men å andra sidan är det ju fantastiskt att vi fortfarande kan få spela sällskapsspel på vår fina bana.

Vi lovar återkomma så snart vi vet vilka nya direktiv som kommer gälla efter 30/6.

Väl mött och visa varandra hänsyn

Tävlingskommittén

Vi kan solskydd! Kontakta oss på 0525-205 71 eller välkommen in till oss i butiken i Tanumshede!