Nyhetsbrev Juni
Kansliet
Hej på er!

Nu har det gått ännu en månad. Tyvärr är den norska gränsen fortfarande stängd och det är ännu oklart när norrmän kommer att kunna åka till Sverige utan att drabbas av karantän vid hemkomsten.  Som ni vet kommer de flesta av våra gäster från Norge. De står för 90 % av våra greenfeeintäkter under våren och över 60 % på hösten. Våra svenska gäster kommer främst norrifrån, många är från Värmland och Närke. Likaväl som skidåkaren alltid åker norrut i Sverige för skidåkning så åker golfaren söderut för golf. Trots annonsinsatser i sociala medier har det varit svårt att locka spelare från t ex Göteborg och Fyrbodal där det spelas golf som aldrig förr.


Något väldigt positivt är att ni medlemmar som finns på plats spelar mycket golf. Vi har även fått fler medlemmar vilket vi är väldigt glada för! Golf är ju som sagt ett fantastiskt sätt att umgås på i dessa tider. Det blir både social samvaro och motion, samtidigt som man kan hålla sitt avstånd. Vi har varit väldigt flexibla med att alla som vill har kunnat spela 2 bollar. Nu ser vi att efterfrågan på starttider ökar och måste nu därför börja boka ihop 2-bollar till 4-bollar mellan kl.07 - 16. Vill man absolut inte spela med okända går det bra efter kl. 16.00 varje dag. Meddela då detta till kansliet i samband med bokningen. Tänk på att alla i bollen måste vara identifierade och komma in och tala om att de är här.

Klubbens intäkter består av 50% medlemsintäkter och 50% greenfeeintäkter, vilket innebär att det ekonomiska läget nu blir mycket ansträngt.  Antalet greenfeegäster som varit här t o m maj är 545 st jämfört med 3 067 st förra året! Detta betyder att vi tappat 1 200 000 kr i greenfeeintäkter som är så viktiga för klubben.

Klubbens styrka genom åren har varit att vi byggt upp en stark kassa för att klara oförutsedda händelser. Tack vare den så har vi kunnat klara även dåliga år. Greenfeeintäkterna samt kostnaderna på banan påverkas extremt mycket av vädret.  Ett exempel är vintern 2010 som var ovanligt hård med kraftig isbeläggning vilket innebar att gräset på banan dog. Extra insatser på banan ökade kostnaderna samtidigt som greenfeeintäkterna minskade då kvaliteten på banan var sämre. Allt hänger ihop! För att vi ska kunna klara fler ev. nedgångar och fortsatt kunna presentera en bra bana samt hålla och förbättra kvaliteten på banan som vi gjort de senaste åren är klubbens kassa oerhört viktig.

Vi kämpar med ekonomin och har hittills gjort följande åtgärder:
- 2 personer färre på banan
- Ansökt till Riksidrottsförbundet om kompensationsstöd för tappade intäkter
- Använder möjligheten till tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter
- Kommer ansöka omställningsbidraget så fort riktlinjerna är klara för det
- Fått amorteringsfritt på leasingavgifterna för maskinerna
- Hyrorna för fastigheterna och nyttjanderättsavgiften för banan kommer halveras för resterande delen av 2020.
- Mjölkeröd Gård bygger 8 husbilsparkeringar som ska användas av gästspelare med husbil/husvagn

Självklart sparar vi på alla kostnader som inte är absolut nödvändigt. Vi är jättetacksamma för att en av våra medlemmar sponsrat klubben med alla de fina lavendelblommorna i krukorna runt klubbhuset. Utan henne hade det inte blivit några blommor där i år! Stort tack! Vi tackar också v-touren som sponsrat med blommorna till urnorna vid infarten.

Det här året blir alltså oerhört tufft.  Vi är så glada och tacksamma att klubben nu fått tilldelat 435 000 kr i bidrag från Riksidrottsförbundet p g a det stora inkomstbortfallet. Vad omställningsbidraget kommer att ge vet vi inte. Vi i personalen gör vårt yttersta för att ytterligare sänka kostnaderna och öka intäkterna och styrelsen tror nu med de åtgärder som gjorts och är planerade att klubben klarar sig framöver utan ytterligare åtgärder.

Det kan också nämnas att både shopen och restaurangen har ett tufft läge. Rahul är permitterad 60% hos Tom, men har nu börjat arbeta de timmarna på banan istället. Han ersätter Emma, som slutar eftersom hon ska ha barn i augusti.  Johan har restaurangen öppen onsdag – söndag än så länge. Alla kämpar på, men bemanningen är på absolut lägsta nivå och mycket ansträngd. Tipsa gärna även dina icke golfspelande vänner om att shopen har fina fritidskläder för herr och dam till bra priser och att man kan äta goda och prisvärda luncher på golfklubben.

Tidpunkten för årsmötet är nu bestämt till den 29/7 kl. 18.00. Mötet kommer att hållas utomhus här på klubben. Mer information kommer närmare. Vi ber er uppmärksamma att eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast den 30/6.

Vi saknar alla våra norska medlemmar och hoppas att karantänreglerna släpper snart så ni kan komma hit!

Vi önskar alla en fantastisk midsommarhelg!

Kajsa med medarbetare

Information från banan
Hej!
Vi jobbar för fullt ute på banan. Vi är som sagt 2 man färre jämfört med ett normalt år. Vi fokuserar därför på spelytor då det är det vi hinner med. Vi är just nu inne i en kraftig växtperiod just nu där gräset växer mycket. Vi ligger efter med grästrimning av diken och andra ytor och skulle därför gärna ha hjälp av några av er medlemmar att trimma gräs på de ställen som är akuta.
Sune Karlsson kommer att vara ansvarig i detta arbete. Om du har möjlighet att hjälpa till anmäl ditt intresse till kansliet så snart som möjligt.  Klubben bjuder på lunch och städavgiften.
Greener, tees och fairway vattnas varje natt. P g a den extrema värmen bränner gräset på fairway och klorofyllet går ur plantan och gräset blir därför brunt även om vi vattnar.  

Vi på banan önskar er alla en härlig midsommar!

Lars med medarbetare

Shopen
Hej!

Glöm inte att vi fortfarande har 30% på alla kläder! Vi har fullt med härliga svala sommarkläder nu när det är så varmt.

Det går bra att använda driving rangebollar på övningsområdet, men man måste plocka upp dem efter sig och sedan slå ut de på driving rangen. Var snäll och påminn varandra om detta.

Vi har också fått in driving rangebollar som hittats ute på banan. Driving range bollarna tillhör driving rangen och får absolut inte användas på banan.

I julimånad är det dags för medlemsträningar igen för er som inte redan deltagit på träningar. P g a corona är det föranmälning så grupperna inte blir för stora. Du hittar kurstillfällena på hemsidan. Anmäl till kansliet.

Vi önskar er alla en härlig midsommar med massor av golf, sol och bad!

Tom, Rahul, Jenny

Restaurang 19
Hej!
Restaurangen är öppet som vanligt hela midsommarhelgen. Nästa vecka har vi öppet onsdag-söndag. Fr o m v. 27 har vi öppet varje dag. Lunch serveras måndag - fredag samt a la carte både vardag och helg. 

Glad midsommar!

Varmt välkomna!
Johan med personal

Tävlingskommittén
Hej alla tävlingssugna!

Nu kan vi äntligen komma igång med tävlingar efter besked från våra myndigheter.

Först ut blir skaldjursgolfen fredag 10/7 och sedan tre tisdagar med Väster Bygg, Krögarens samt Askengrens scramble.

För att klara gällande bestämmelser kommer vi ha löpande start på alla tävlingar.  Vi delar upp deltagarna i tre klasser där vi har prisutdelning klass för klass och så fort varje prisutdelning är över avlägsnar vi oss för att lämna plats för nästa gäng.

Avstånd på 1 meter utomhus och 2 meter inomhus samt god handhygien.  Vi uppmanar också alla att inte komma till klubben mer än 1 tim innan starttid.

Känner man sig krasslig stannar man hemma.

Mvh

Tävlingskommittén

Damkommittén
I år startade damernas golfsäsong med kickoff i miniformat på grund av rådande pandemi. Vi spelade 9-hålsscramble och vinnare blev Aina Atterbrand/Gunilla Ericsson tätt följd av Brit Engström/Lena Svegås och Ulrika Bogren/Bente Aaen.

Nu har vi avverkat Damligans första månadsfinal. Alla som deltog bjöds på goda hamburgare. Vann gjorde Bente Aaen, tvåa blev Kjerstin Jagre Lindahl och trea Kerstin Wistrand. Månadsfinalernas resultat anslås på tavlan i klubbhusets entré. Glöm inte att anmäla din deltagande senast söndag kl 12.
Frukostgolfen fortsätter som vanligt men numera på fredagar. I år är det föranmälan hela säsongen. Obs! Vi spelar inte på midsommarafton.

Fortsatt fin golfsommar!

Damkommittén

 

 

Vi kan solskydd! Kontakta oss på 0525-205 71 eller välkommen in till oss i butiken i Tanumshede