Nyhetsbrev Juli
Hej på er!

Nu är det semestertider för de flesta! Vädret är ju helt fantastiskt men jag hoppas verkligen för banans skull att vi snart får ordentligt med regn.  Nästa vecka kör tävlingarna igång på allvar! Vilken tävlingsvecka det blir! Missa inte Västerbyggs tävling på tis 10/7 shotgunstart kl. 8.30. En partävling där spelformen är irish greensome med ett jätte bra prisbord med flera överaskingar under dagen! Sista anmälningsdagen är på lördag kl. 12.00. Anmäl till kansliet senast lördag kl. 12.00.  På fredagen den 13/7 är det dags för åtets upplaga av Skaldjursgolfen missa inte detta.

Nu på fredag den 6/7 kör Linda Högberg igång med Cross Nature träning på gamla övningsområdet kl. 9.30. Det är en träning som passar alla! Ingen föranmälan och det kostar 30 kr för Mjölkeröds medlemmar som betalas på plats. Linda kommer även erbjuda behandlingar. Mer info hittar du på Mjölkeröds hemsida.

Om ni har gäster och går ut innan eller efter kansliets öppettider tänk på att gästen måste skriva in sig i greenfeeboken samt betala med swish, kontant eller kort i terminalen i entrén. Vi gör regelbunda  greenfeekontroller för att eliminera olovligt spel.

Nu är det ju många som kommer vilja spela golf. Tänk därför på att om ni är två eller ensamspelare försök att boka in er på en redan befintilig två/en boll. Vi bokar annars ihop er med andra närliggande två/enbollar för att frigöra fler starttider.

Glöm inte att boka in årsmötet onsdag 25/7 kl. 18.00. Handlingar till mötet kommer mailas ut under nästa vecka.

Glöm inte att juniorträningen är i full gång samt knatteträning som startar nästa veckan samt fler medlemsträningar under juli månad! All info hittar du på hemsidan!

Nu hoppas jag att ni kommer spela mycket golf och vara med på alla roliga tävlingar och aktiviter som vi har under sommaren!

Vi ses här ute!

 

Kajsa

Restaurangen
Nu är högsäsongen precis runt hörnet och vi tänkte markera detta med vårt första evenemang för säsongen.Fredag 6 juli kommer countrybandet National Cash från Los Angeles CA som  står på scen 20:00 och spelar både kända och okända låtar av Johnny Cash och även lite annat.Vi dukar upp en stor All american bbq buffe som garanterat kommer fresta både öga och mage.Och i dryckesväg kommer vi förutom vårt ordinarie sortiment även servera lite amerikanska drycker såsåom Budweiser " king of beers", "Jack och cola" ,American coffee mm mm.
Missa inte detta, maten börjar 18:00 och musiken 20:00
Boka din plats på 0525-22155 eller 070-2112194

Evenemangsinfo för övriga sommaren finns att hämta i restaurangen så du är säker på att inte missa något i sommar.

Från och med måndag 9 juli har vi öppet till 20:00 varje dag

Välkomna till oss önskar Johan och Git och Gio

Tävlingskommittén
Hej alla tävlingssugna!

Då var vi inne i juli där vi rivstartar med en helt ny tävling den 10:e, Väster Bygg är sponsor och spelformen är Irish greensome tvåmannalag.
Gå in på golf.se och anmäl er innan platserna fylls upp!

Fredagen den 13:e kör vi vår succétävling Skaldjursgolfen som alltid blir fullbokad så in och anmäl er!

Tisdagen den 17:e spelas Krögargolfen, sponsrad av våra krögare, en eftermiddagstävling med middag och underhållning på kvällen och så avslutar vi med Parosoll, vår fyrmannascramble den 24:e som sponsras av Grebbestad Sommarmöbler.
Ha en riktigt härlig golfsommar

Tävlingskommittén

Damkommittén
Åter en månad med bra golfväder!

Vi har verkligen fått en bra väderstart på golfsäsongen.  Lite torrt i backen är det men fin rull blir det. En vecka av åtta blev det dock ösregn blandat med blåst. Den regnigaste och blåsigaste av dagarna inföll sig då Fjällbacka damerna bjudit in oss till golf och lunch. Då fick vi en heldag med rejält ösregn toppat med blåst. Kanske kommer detta golfevent i Fjällbacka att gå till historien som ”Fjällbacka Water Festival”. Trots vädret så hade vi det mycket trevligt på den fina fjällbackabanan, god lunch och trevlig stämning. Vi kände oss så välkomna. Nästa år ser vi framemot att ha Fjällbackadamerna hos oss igen. Ska bli kul!

Nu är juli redan här och vi har några påminnelser för trevliga aktiviteter. Kanske har du redan fått PM i din mailbox.

- Missa inte Hemliga resan 19/7. Sista anmälningsdag är 12/7. För det fashionabla priset 650 kr ingår bussresa från parkeringen på Mjölkeröds GK kl 07.00, (obs kom i god tid), spännande fika på vägen, greenfee, lunch och prisutdelningar. Resan betalas på plats kontant eller swisch. Åter på Mjölkeröd ca 17.30.

- Vita Damen  26/7. Kom vitklädd och spela 18 hål poängbogey. Fina priser utlovas.

- Den omåttligt populära Frukostgolfen på måndagar!! Glöm inte att anmäla din närvaro i juli, senast fredag kl 12 innan kommande måndag. I augusti är det drop in som vanligt igen.

- AfterWork startar upp igen i augusti, 14, 21,28,  och 4 september. Samling kl 16.30.

- Passa på att utveckla din golf!
Träning för damer i juli, måndagar 9, 16, 23 och 30, kl  14-15.30. Drop in.
OBS! Den 23 juli, kl 16 är det regelträff. Vi bjuder på kaffe och smörgås, vänligen anmäl dig till receptionen, 0525-22041.

Fortsatt fin golf hälsar

Damkommittén

 

 

V-Touren
Denna säsong har börjat med kallt väder. Första tävlingen blev dock inställd då banan var stängd. Någon tävling var det regn alla 18 hålen..
Den senare tiden har vädret varit varmt och det har inte regnat på länge, ibland för varmt enligt många. Fördelen är dock att vi får mycket ”rull”. Passa på och spela nu när det är mycket ”rull”

Resultaten har varit genomgående högklassiga. Kjell Wahlman gjorde hole in one på hål nr 5.
Beatrice Elliot gjorde en högklassig runda med 66 slag netto. Efter en kort tid gjorde Carl-Erik Corneliusson en runda på 63 slag netto. Detta är den lägsta scoren genom alla tider för V-touren.
Lars –Erik Lundberg  har också gjort en runda på 66 slag netto.
Många resultat är under 72 slag netto.
Kenth Sandersson har redan vunnit fyra etappsegrar. Det är rekord bara de.
Antalet deltagare har inte varit på topp men kommer säkert öka under ”semestertider”. Många kanske väljer att gå ut sjön i det vackra vädret. Man kan med fördel välja en tidig start och gå på sjön efter golfen. Själv tror jag att lite lägre temperatur kan locka fler deltagare. Vi ser framemot att antalet i år slår förra året då det var totalt 63 startande på en runda i juli månad.

Ingemar och Lars-Erik

Dags för solskydd? Kontakta oss för kostnadsfri mätning och offert tel. 0525-205 71!

Varmt välkommen till oss!