Nyhetsbrev Februari
Hej på er!

Nu är vi i februari och vi väntar bara på att öppna banan! Banan är så grön och fin så det är helt otroligt. Greenerna är klippta och klara men än så länge är det lite för blött för att öppna sommargreenerna. Men är vädret med oss så kommer det inte att dröja så länge!
Vintergreenerna är öppna för er medlemmar och det ligger bollar ute på driving rangen för självplockning för er som vill träna. Det går ju även att slå bollar när det är mörkt eftersom det är beslyst. Det är ju flera av er som är jätte flitiga och redan har många rundor avklarade. 

Tävlingsprogrammet är klart och finns på hemsidan för er som är nyfikna. Glöm inte att skriva in tävlingarna i er kalender. 

För att få tillbaka städavgiften kan man antingen deltaga på en av årets två städdagar, vara golfvärd eller vara fadder på någon av faddersöndagarna.

Städdagarna är den 7/3 eller 28/3 kl. 9-13. Anmäl ditt deltagande till kansliet. Medtag även kratta.
Golfvärdar behöver vi helger och högsäsong. Om du vill veta mer eller vill anmäla dig kontakta kansliet.
Vi behöver också  fler tävlingsfunktionärer till våra tävlingar. Meddela även detta intresse till kansliet. 
Förra året startade vi igång en fadderverksamhet på söndagarna i maj, juni och juli för alla som har mellan 37-54 i hcp.  Vi vill gärna fortsätta med denna verksamheten  under 2020. Ni som var faddrar gjorde ett fantastiskt jobb och vi vill därför att ni som kan tänka er vara fadder en eller flera gånger anmäler detta intresset till oss i kansliet. 

Den stora förändringen som sker i år är införandet av världshandicapet. Detta kommer att ske 1 mars. Nedan kan du läsa mer om vad det innebär och hur systemet kommer att fungera. 

Tider för gruppträningarna som ingår i medlemskapet finns klara Här  Herrträningen drar redan igång i mars så missa inte detta.

Nu håller vi alla tummar för bra torkväder så vi snart är pågång igen!

Kajsa

 

Så fungerar det nya HCP systemet!
Nytt handicapsystem 1 mars 2020 – det här gäller
Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.
Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Grunderna i världshandicapsystemet
• Ett snittsystem. Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Du ser din exakta handicap i Min Golf (från 1 mars 2020).
• Max exakt handicap blir 54,0. Den tidigare spärren för höjning över 36 är borttagen. Samma förutsättningar för alla, inkluderar alla typer av golfare.
• Det blir inga handicapgrupper. Alla golfare oavsett handicap får registrera sällskapsronder och ronder från nio hål och uppåt. (Dock kan vissa tävlingar vara indelade eller begränsade utifrån handicap.)
• Två sätt att registrera. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogeyscore i Min Golf.
• Ingen förregistrering. Du behöver inte meddela eller registrera i förväg att du vill spela en handicaprond. Har du spelat enligt golfreglerna är det bara att registrera ronden i Min Golf.
• Godkända spelformer. För att gälla som handicaprond gäller att du spelat ronden enligt reglerna för slagtävling, poängbogey eller maxantal slag (t ex slaggolf).
• Sköts i Min Golf. Precis som tidigare ser och sköter du din handicap i Min Golf. Där kommer du se din exakta handicap, ronderna snittet baseras på och mycket annat.

Några av fördelarna
• Mer rättvisande. Ett snittsystem reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet, som i mångt och mycket baseras på din allra bästa förmåga.
• Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
• Globalt. Din handicap blir jämförbar med spelare från hela världen. Som resande golfare kan du spela med och mot andra spelare på lika villkor oavsett land.

Utbildning
Vill du lära dig mer om världshandicapsystemet är du välkommen på vår utbildning för alla medlemmar i det nya världshandicapsystemet.
12/4 kl. 15 i restaurangen
Välkommen med din anmälan till info@mjolkerodgk.com

Mer information och kontakt
Har du frågor gällande din handicap, nu eller efter övergången, kontakta kansliet.
På golf.se/varldshandicapsystemet hittar du mer information. 

V-Touren
V-touren spelas varje onsdag med början i år den 15 april. Alla tävlingarna är slagspel utan den sista
tävlingen som är en scramble. Den sista tävlingen 2020 blir den 9 september då det samtidigt är avslutning med tillhörande prisutdelning och lotteri.
Det blir sammanlagt 23 tävlingstillfällen ( inkl scramblen). För dig som inte spelat V-touren innan följer en beskrivning nedan.
Efter 8 spelade rundor kan man byta ut till en runda med lägre score. På avslutningen kommer alla spelare att få sina 8 bästa scorer redovisade. De kommer att finnas på klubbens anslagstavla.
Alla som spelat 8 runder eller mer får fri lunch vid avslutningen.
Dessutom har vi lagt in en fri lunch efter 10 spelade rundor för de som spelat 8 rundor. Alltså fri lunch den 11:e gången. Det brukar vara c:a 15 stycken.
V-touren har en tydlig friskvårdsprofil. Vi har tillsammans spelat c:a 900 runder och då har vi gått c:a 900 mil tillsammans. För en mer begriplig beskrivning så har vi gått 4,5 gånger fram och tillbaka till Stockholm.
Det är glädjande att varje år många nya tillkommer.
Antalet deltagare bedöms som konstant.
Vi har numera birdiebolllar märkta med klubbens logga. I år har det varit mindre rull på banan och därmed färre birdie.
Vid prisutdelningen har vi följande klasser damer och herrar netto och brutto samt säsongens lägsta score.
Den traditionella utlottningen av många 3-pkt golfbollar är uppskattad och det är ett måste vid prisutdelningen.

Varmt Välkomna till en ny säsong!

Ingemar

 

Dags för årets första TESTDAG!
TESTDAG
Dags för ny utrustning eller kompletera den du har? Passa på nu! 
Söndag 16/2 mellan kl. 10 -14 kommer Cobra hit och visar årets nyheter! Deras driver har återigen blivit korad bäst i test!! Den måste vara bra för Tom har själv bytt till en! Om du vill boka tid för utprovning kontakta kansliet. 
Shopen har öppet mellan  kl. 10-14

LOGOBOLLAR
Nu är det dags för Titleist årliga kampanj på logobollar. Missa inte detta! Klicka på kampanjen nedan!

RESA TILL HÖSTEN
Till hösten finns det möjlighet att avlsuta säsongen i Portugal på Praia del Rey, Lissabon. Åk med Tom och spela linksbanor. Vi spelar varje dag och går igenom träningsupplägg för vintern. Klicka på länken nedan.

Ha det så gott och hoppas vi ses den 16 februari på testdagen!

Tom & Rahul

GP_SE_Mjölkeröd_PraiaDR | (pdf) | 1,8 MB
Titleist Logobollsfolder_SE_2020 | (pdf) | 7,2 MB
 

Vi kan solskydd! Kontakta oss på 0525-205 71 eller välkommen in till oss i butiken i Tanumshede!