Nybörjarkurser

Nybörjarkurser

Gröntkort kurs i grupp

För dig som aldrig spelat golf innan erbjuder vi dig nybörjarkurs i grupp. Kursen är upplagd på två helger (en ledig helg emellan) där du lär dig grunderna i golf.
Du lär dig golfens grundslag såsom putt-, chip-,wedge- och bunkerteknik samt den fulla svingen under den första helgen. Under de nästkommande två veckorna till nästa kurshelg tränar ni självständigt så många gånger som möjligt. 
Under den sista helgen repeterar vi de olika grundslagen på lördag och på söndag genomförs ett teoripass utomhus på banan för att du som deltagare enkelt ska förstå de viktigaste golfreglerna. Utbildningsmaterial ingår i kursavgiften. Efter denna helg genomför du ett enkelt webbaserat test gällande de viktigaste reglerna och golfvett.

När kursen är avslutad kommer du bli tilldelad en fadder som du stämmer träff med och går ut och spelar golf på banan. För att erhålla hcp 54 måste du max slå totalt 24 slag på hål 1-3 samt hålla speltempot på 45 min. När du klarat detta tar du med dig scorekortet till receptionen så det blir registrerat i vårt system.

Som nyböjrare har man mycket att tänka på. Därför rekommenderar vi att man spelar på mindre attraktiva tider då det är lugnare på banan. Bästa tiderna är därför att gå ut efter kl. 14. Om du är osäker så fråga gärna i receptionen.

Kursdatum 2017:

Kurs 1
8-9 april
22-23 april

Kurs 2
9-8 juli
22-23 juli

Pris: 3 500 kr/person inkl. medlemskap 2017


Grönt kort - Privat
Ni kan också välja att genomföra utbildningen privat illsammans med en kompis. Här ingår det 5 lektioner à 50 min som bokas in under en två veckorsperiod. Ni läser utbildningsmaterialet på egen hand och en muntlig genomgång med tränaren genomförs. Efter avslutad kurs ska ni genomföra en caddie runda vilket innebär att ni går med en spelare som har under 20 i hcp i 9 hål för att se hur spelet går till på banan.

Pris: 5 000 kr/person  inkl. medlemskap 2017